Allmänna Villkor & Returer

Köpvillkor


För att genomföra ett köp hos Netselect.se måste du ha rätt att ingå avtal med annan part i enlighet med gällande lagstiftning. Du måste vara minst 16 år för att handla mot direktbetalning och minst 18 för att handla på kredit. 

När du beställer en eller flera varor godkänner du samtidigt våra allmänna vilkor och att du följer våra regler för köp. Detta innebär att du ansvarar för att ha läst hela texten i berörda annonser innan du beställer, att du godkänner de vilkor som gäller för valt betalninsssätt och att du godkänner der vilkor som gäller för det fraktalternativ som du väljer när du beställer. 


Köpet är bindande först när du har erhållit en leveransbekräftelse från Netselect. Beställningsbekräftelsen innebär endast att vi har mottagit din beställning och att vi börjat hanteringen av denna. Beställning kan av olika anledningar nekas vilket i förekommande fall kommer meddelas dig till den emailadress som angavs vid beställningen.


Ångerrätt


Vi följer gällande lager för konsumentskydd vilket bland annat innebär att du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag då du tog emot produkten.  Du har rätt  att ha försiktigt undersökt produkten men eventuella etiketter och plomberingar ska sitta kvar.  Vid ånger betalar du själv den konstnad som uppstår för frakten för försändelsen. Återsändade av prdukten skall ske snarast efter att du meddelat oss din avsikt att returnera produkten. Återbetalning av den betalning du gjort till Netselect för varorna återbetals till dig när ånggerreturen har mottagits av oss. 

Om du ångrar ett köp och du har använt produkten mer än vad som kan anses vara nödvändigt har vi rätt att göra avdrag för värdeminskningen som har uppstått innan vi gör din återbetalning. Vi jämför då produktens värde vid leverans jämfört med värdet på produkten vid mottagande av returen.

Anmälan om Ånger görs under avdelningen "kundservice/ Returer".


Returer

Returer sker på din egen bekostnad om du ångrar ditt köp samt vid byten. Om om artikeln är defekt eller om vi har skickat fel vara ersätter vid dig för frakten. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.  

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick. 
Observer att du måste meddela oss innan du skickar några varor i retur. 

Om du som kund har hanterat varan mer än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.
Du anmäler din retur på denna sida.